Dacă antreprenoriatul îți stârnește curiozitatea, daca vrei să afli mai multe despre opțiunile pe care le are un antreprenor, atunci Săptămâna Antreprenoriatului este locul de unde să începi această călătorie …
De ce să participi? Poți întâlni și alți studenți cu inițiative antreprenoriale, care doresc să își pună în aplicare o idee de business, poți face schimb de idei cu alți fondatori de startup-uri, poți cere sfaturi de la experți și antreprenori cu (mai multă) experiență. Știm că mulți oameni au idei bune de afaceri, dar nu îndrăznesc să le pună în practică și să devină antreprenori. La UNIHUB, poți discuta cu tineri care și-au depășit temerile, au dobândit competențele necesare unui bun antreprenor și au reușit să lanseze propriile afaceri. Pentru aceasta, în Săptămâna antreprenoriatului, avem ateliere de lucru și întâlniri cu antreprenorii, pentru ca tu să poți alege ce ți se potrivește.
Anul acesta am ales să aducem în UB un domeniu care, credem noi, poate schimba direcția în care se îndreaptă societatea și mediul de afaceri, în special: antreprenoriatul social. Într-adevăr, antreprenoriatul social, pe lângă a fi un concept la modă, este și un fenomen care poate aduce lumea afacerilor mai aproape de oameni. Antreprenorii sociali, în special, se concentrează pe bunăstarea și dezvoltarea mediului și a comunității din care fac parte. Ei identifică bariere, obstacole și lipsuri în aceste medii și acționează pentru a le diminua sau elimina. Așadar, ca universitate civică, UB aduce în fața voastră și poveștile unor antreprenori sociali.
Programul este destinat atât studenților care doresc să își deschidă propria afacere, cât și celor care doresc să înțeleagă mai bine ce inseamnă viziunea antreprenorială și cum poate fi ea transpusă într-o companie de succes.
Te poți înscrie la evenimente completând formularul: https://forms.gle/vFxJM3nM8daTUqKE6, și te vom ține la curent cu programul din Săptămâna Antreprenoriatului.
AGENDA – Toate evenimentele sunt online
(actualizata la data de 1 noiembrie)
Ziua 1 – 2 noiembrie 2020
11.50 – 12.00 – Cuvânt de deschidere: Prodecan Conf.univ.dr. Camelia Cojocaru (link intalnire online: meet.google.com/vhg-qwwn-amu)
12.00 – 13.30 – Atelier de lucru: Programe de finanțare pentru antreprenori (Innotech Student); Invitați: Alexandru Paru – auditor financiar și manager proiect Universitatea din București, Eduard Opriș – evaluator și coordonator proiecte Royal Synegy (link intalnire online: meet.google.com/vhg-qwwn-amu)
17.00 – 19.00 – Întâlniri cu antreprenori: Alexandru Filip, Casa Filip/Sarichioi (link intalnire online:
meet.google.com/chv-xbpi-exc |
Ziua 2 – 3 noiembrie 2020
12.00 – 13.30 – Atelier de lucru: Cum să dezvoltăm o afacere în domeniul producției; Invitat – Laura Ignatoaie, Lavanda Laurei (link intalnire online: meet.google.com/zzz-upxz-gvg)
14.00 – 16.00 – Atelier de lucru: Provocările antreprenoriatului social; Invitat – Ion Georgescu, Moara de hartie/Satul Mestesugurilor (link intalnire online: meet.google.com/jdc-qvqo-amd)
Ziua 3 – 4 noiembrie 2020
10.00 – 11.30 – Atelier de lucru: Contabilitatea un este doar pentru contabili; Invitat: Conf.Univ.Dr. Camelia Cojocaru, Facultatea de Administrație și Afaceri (link intalnire online: meet.google.com/gny-uieh-yje)
18.00 – 20.00 – Întâlniri cu antreprenori: Liviu Toma, GISBOX (link intalnire online: meet.google.com/tpy-dycc-zbj)
Ziua 4 – 5 noiembrie 2020
12.00 – 13.30 – Atelier de lucru: Provocari de finantare in demersul antreprenorial; Invitat: Ioan Profiroiu – Jobful (link intalnire online: meet.google.com/kuv-zdxc-zzz)
Despre UNIHUB (Societatea Antreprenorială Studențească din Universitatea din București)
Societatea Antreprenorială Studenţească – Universitatea din Bucureşti (UNIHUB) reprezintă un mecanism de sprijinire, dezvoltare şi încurajare a spiritului antreprenorial în mediul universitar, cu precădere în rândul studenţilor şi absolvenţilor Universităţii din Bucureşti. Colaborând permanent cu parteneri din mediul de afaceri, UNIHUB pune la dispoziţia celor interesaţi programe de învăţare bazate pe exemple de bună practică menite să faciliteze dobândirea şi dezvoltarea competenţelor antreprenoriale.
În prezent, Societatea Antreprenorială Studențească a UB (UNIHUB) este beneficiara proiectului CNFIS-FDI-2020-0276 (UNIHUB – Educație antreprenorială, idei de afaceri și implicare civică în Universitatea din București).